Windows 10
Dooradmin / Computer / / 0 Commentaren

Windows 10 wordt aanbevolen update

Gebruikers van Windows 7 en Windows 8.1 krijgen nu ook via Windows Update Windows 10 aangeboden. De upgrade naar het nieuwe besturingssysteem zal als aanbevolen update opduiken, maar nog niet installeren.

Gebruikers van de vorige Windowsversies zullen in praktijk merken dat het upgradeproces automatisch gestart wordt. Wie niet kan of wil overstappen zal hierdoor het upgradescherm moeten wegklikken.

Tandje opschroeven

Dat Microsoft het pushen van de upgrade naar Windows 10 een tandje opschroeft was al eerder aangekondigd in een blogpost. De gratis upgrade voor Windows 7- en 8.1-gebruikers is nog tot en met juli 2016 beschikbaar en Windows 10 heeft nog een lange weg te gaan om het meestgebruikte besturingssysteem te worden. Volgens recente cijfers vandraait Windows 10 op 11,9% van alle pc’s. Windows 8 en 8.1 grijpen gezamenlijk 13,1%, niet geheel verwonderlijk is dat Windows 7 nog veruit het meestgebruikte besturingssysteem is met 52,5%. Wel is Windows 10 het verouderde Windows XP (11,4%) inmiddels voorbijgestreefd.

Wie niet over wil stappen op Windows 10 zal actief Windows update bij moeten houden om de update uit te vinken, of het installatiescherm weg moeten klikken. Wie de upgrade uitprobeert en om wat voor reden dan ook niet tevreden is, kan binnen 31 dagen de Windows 10-installatie terugzetten naar de oude Windows-versie.

Schrijf een commentaar

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.